Inloopuur De Haven

Ook in 2020 houden wij weer Inloopuur. Iedere eerste en derde maandag van de maand bent u van 19.00 – 20.00 uur van harte welkom in de Ontmoetingswinkel, Schutstraat 40, Hoogeveen (ingang aan de zijkant, Reviusweg). Vrijwilligers zitten klaar om met u in gesprek te gaan over uw hulpvraag.

Er is in 2020 geen Inloopuur op 4 mei (Dodenherdenking), 1 juni (Tweede Pinksterdag) en in de zomervakantie (van 6 juli tot 17 augustus).

Ontmoeting op zondag

Elke laatste zondag van de maand van 15.00 tot 17.30 uur.

Ontmoetingswinkel Leger Des Heils

Schutstraat 40 in Hoogeveen

Kerstactie 2018

De kerstactie van 2018 was een succes. 533 huishoudens zijn verblijdt met iets extra’s rondom de kerst. Deze keer werd gekozen voor een waardebon voor een Aldi Supermarkt. Daarnaast kregen de deelnemers een bon voor de kledingwinkel van het Leger des Heils. Het meest positieve was dat deelnemers zelf keuze hadden bij het besteden van de bon ( tijdstip en producten). De bekostiging van deze actie vraagt nog aandacht, het aantal donaties neemt af, terwijl de vraag toeneemt.

Jaarverslag DPH 2018

Het jaarverslag is toegevoegd, zie DPH – Jaarverslagen!

Vrijwilligers gezocht!

Het Leger des Heils heeft aan de Schutstraat 40 in Hoogeveen een Ontmoetingswinkel en een Bij Bosshardt Plus. Het betreft een samenwerking van het Kerkgenootschap, Welzijns- en Gezondheidszorg en het Diaconaal Platform Hoogeveen. Samen trekken ze op in de huiskamer van de buurt.

We zijn op zoek naar vrijwilligers, die ons team komen versterken in de ontmoetingswinkel en in Bij Bosshardt Plus van het Leger des Heils. Wij zijn op zoek naar vrijwilligers, die het team van Het Inloopuur ‘De Haven’ komen versterken. We zijn ook op zoek naar een coördinator voor de vrijwilligers van de ontmoetingswinkel.

Heeft u interesse of wilt u graag meer weten, dan kunt u dat aangeven op het interesseformulier. U kunt ook contact opnemen met Catharina Wubbema (06-12760130).

Terugblik op het Vakantiegeldproject en ook vooruit kijken

Afgelopen zomer 2018 hebben we voor de 17e keer het Vakantiegeldproject in Hoogeveen gehouden. Dit is een gezamenlijk project van de Protestantse Gemeente, de Christelijk Gereformeerde Kerk, de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt en de Katholieke Kerk.

In 2018 hebben we het aantal ontvangers weer zien toenemen. Ondanks de relatief goede voorzieningen die Nederland kent, is er een groep mensen die het minder goed vergaat. Dit kan komen door diverse redenen, zoals: werkloosheid, ziekte, beperkte mogelijkheden op de arbeidsmarkt of  het maken van ongelukkige keuzes. Daarnaast wordt de kloof tussen arm en rijk helaas ook niet kleiner.

Tevens zijn er een aantal wijzigingen in de werkgroep. Kijk voor meer informatie bij de button Nieuws.

 

Het Inloopuur “de Haven”gaat verhuizen

Het Inloopuur van het Diaconaal Platform Hoogeveen verhuist op 1 februari 2019 van De Haven naar de Ontmoetingswinkel van het Leger des Heils aan de Schutstraat 40. In december 2018 opende het Leger des Heils daar de vernieuwde kledingwinkel aan de Schutstraat. In deze winkel is ook een ontmoetingsplek waar iedereen die dat wil overdag langs kan komen voor een kop koffie of thee, een gesprekje of om mee te doen met een activiteit. Het Diaconaal Platform Hoogeveen en het Leger des Heils hebben besloten om meer samen te werken. Dit wordt onder andere zichtbaar door het Inloopuur vanaf 1 februari 2019 ook aan de Schutstraat te houden.

Platform vergadering 28 januari 2019!

Maandag 28 januari 2019 bent u van harte welkom op de eerste Platform vergadering van 2019. Aanvang 19.30 uur bij het Leger des Heils aan de Schutstraat 40 in Hoogeveen. Wij krijgen een rondleiding en uitleg over de gebruikers van het nieuwe pand!